Me bur på ein fruktgard. Min sambuar er fruktdyrkar. Her veks det plommer og eple, i bratte bakker. |
Mykje av dei fine gode epla som blir att, pressar me saft av. Og det er den beste safta me veit om. |
Me frys store mengde saft ned, for så å ta den oppatt til frukost, til fest gjennom vinteren og mørket. Dette mørket som eg likar så godt. |
Eple som er råtne blir sortert ut, det vil jo sjølvsagt gi smak på safta. Det andre brune, er det som er att av eplet, etter det har vore igjennom pressa vår. Det er tørt, nesten som våt sagmugg. |
Inne i strieposane ligg opphakka eple, og her blir lag på lag med eple pressa ut. Til vidunderlig saft! |
Et skikkelig håndverk!
SvarSlettVi er i slekt med Balholmprodusentene og er ekstra stolt når vi besøker Ciderhuset i Balestrand :D
Eg blir heilt nostalgisk. eg hugsar godt eplepressinga heimefrå som jentunge. Vokse opp i Hardanger på ein liten lapp av in husmannsplass full av frukttre. :-)
SvarSlettÅsne